Základní škola a mateřská škola,
Kněžmost, okres Mladá Boleslav

Florbalový turnaj chlapců III. kategorie – 10.11.2022

Naši školu reprezentovali chlapci 6. a 7. třídy na florbalovém turnaji základních škol, který se uskutečnil pod záštitou 5.ZŠ v Mladé Boleslavi ve sportovní hale Zálužanská. V turnaji se utkal každý s každým v zápasech trvajících 10 minut hrubého času. Konečné pořadí bylo dáno počtem získaných bodů a výsledkem vzájemného zápasu. Do haly přijely tyto školy: 7. ZŠ MB, 6.ZŠ MB, 4. ZŠ MB, 3.ZŠ MB, ZŠ Benátky n. J. Pražská, ZŠ Luštěnice, ZŠ Dolní Bousov,

 

ZŠ Kněžmost : ZŠ Benátky n.J. – 2:1

Do prvního zápasu jsme naskočili nejrychlejším gólem turnaje, kdy v první minutě skóroval Denis Beran. Po krátké chvíli jsme však po hrubé chybě v obraně byli potrestání gólem. Nakonec jsme ale v závěru zápasu dokázali upravit skóre 2:1 v náš prospěch.

ZŠ Dolní Bousov : ZŠ Kněžmost – 3:0

ZŠ Kněžmost : 3.ZŠ Mladá Boleslav – 0:3

4.ZŠ Mladá Boleslav : ZŠ Kněžmost – 1:2

Po dvou prohrách jsme zkusili změnit rozestavení hráčů a hned v dalším utkání jsme po brankách Marka Mucsky a Davida Zimy zápas vyhráli.

ZŠ Kněžmost : ZŠ Luštěnice – 1:1

Do dalšího zápasu jsme nastoupili proti škole, která má dokonce vlastní florbalový tým. My jsme museli zápas dobře odběhat a takticky odbránit. V závěru zápasu Denis Beran šikovně nahodil míček před branku a hráč Luštěnic ho srazil do vlastní brány. Remíza byla pro nás skvělým výsledkem.

7.ZŠ Mladá Boleslav : ZŠ Kněžmost – 0:0

6.ZŠ Mladá Boleslav : ZŠ Kněžmost – 0:4

Florbalová akademie 6. ZŠ MB se společně s hokejovou školou 3. ZŠ MB a Luštěnicemi přetahovaly o postupová místa. A my věděli, že bod za remízu pro nás bude fantastický úspěch. Bylo nám jasné, že do zápasu musíme vstoupit s dobrým pohybem, plněním taktických pokynů a skvělou obranou celého týmu. Soupeře jsme nepustili do žádné výrazné šance. Z obrany se podařilo Adamu Beranovi nahodit míček do okamžitého protiútoku na Denise Berana, který přihrávku prodloužil Kryštofu Dutému a ten uklidil k pravé dolní tyči. Adam dále vybízel útok k dalším rychlým akcím - nejprve proměnil Denis Beran, který si brankáře šikovně položil na zem, aby mohl zakončit do prázdné branky, a následně skóroval opět Kryštof Dutý.  Florbalová akademie se proti nám trápila, my jsme rozhodnutím rozhodčího přišli o jednoho hráče a soupeř šel do hry bez brankáře. Kryštof Dutý však po rychlém útoku ukončil trápení soupeře na 0:4.

Zápas proti florbalové akademii se přidal do nejkrásnějších momentů na sportovních soutěžích s dětmi. Dokázali jsme favorita turnaje zaskočit svou zarputilou bojovností, přesným dodržováním taktických pokynů a skvěle zvládnutými rychlými brejky se 100% zakončením. Chlapci si získali na svou stranu celou sportovní halu, jenž skandovala „Kněžmost do toho!!“ Mnoho ostatních učitelů sledovalo s úžasem náš překvapivý počin. Já za tyto chvíle chlapcům moc děkuji a doufám, že je to bude motivovat do další práce na sobě.

Za ZŠ Kněžmost hráli: Jakub Šťastný, Kryštof Dutý, Adam Beran, David Zima, Denis Beran, Vítek Volf, Marek Mucska, Filip Černý, Štefan Gavura, Mihajlo Agoston

 

Největší odměnou pro mě byla slova jednoho z hráčů po skončení turnaje: „Pane učiteli děkuji za úžasný turnaj moc jsem si ho užil.“

Mgr. Zdeněk Chlup